Klanten

Alkum heeft klanten in diverse verticalen, hieronder een greep uit ons klantenbestand.

Smit Lamnalco

Smit Lamnalco biedt eersteklas, betrouwbare en aangepaste maritieme ondersteuning in elke omgeving. Zij zorgen voor veilige en efficiënte activiteiten in elk deel van de wereld. Samen met Quest Software zorgen wij voor een veilige back-up oplossing.

vidaXL

VidaXL is een grote international online verkoper met webwinkels in 29 landen. De wereldwijde back-up is door Alkum ingericht met Quest Rapid Recovery als het primaire back-up, DR en archiveringsproduct. Door de enorme groei die het dynamische bedrijf jaarlijks doormaakt was er behoefte aan Firewalls die mee kunnen groeien. Alkum heeft WachGuard geintroduceerd die de verwachtingen meer dan waarmaken.

TUI

TUI Benelux heeft enorm veel data te verwerken en maakt gebruik van Quest NetVault als back-up product. Aangevuld met QoreStor worden opslag kosten gereduceerd door krachtige de-duplicatie en compressie van de back-up data.

Reports

Reports is expert in het slim ontsluiten, organiseren en visualiseren van data voor de zorg. De hoeveelheid snel groeiende (gevoelige)data die deze organisatie verwerkt dient op eveneens slimme manier in de back-up genomen te worden. Met de op blok level gebaseerde back-up technologie van Quest Rapid Recovery kan Reports de focus houden op haar kernactiviteiten. Alkum levert daarbij een flexibel MSP model die deze groei naadloos ondersteund. 

De Goudse Waarden

Een schoolvoorbeeld van kwaliteit, continuiteit en vertrouwen. Scholengemeenschap De Goudse Waarden werkt al meer dan 10 jaar met Quest AppAssure / Rapid Recovery software en de service van Alkum.

HUA

Het Utrechts Archief, met tientallen kilometers archieven, een half miljoen foto’s, films, tekeningen en prenten en een omvangrijke bibliotheek is HUA het geheugen van de stad en provincie. Het veiligstellen van dit “geheugen” gebeurd met Quest Rapid Recovery. Verdeeld over meerdere locaties heeft het HUA ook hoge beschikbaarheid van back-up data gerealiseerd.

Panalytical

Panalytical is de toonaangevende leverancier van wetenschappelijke instrumenten. In samenwerking met onze partner Dell is succesvol Quest Rapid Recovery geintroduceerd. Verdeeld over 2 datacenters is er een volledige stand-by omgeving gerealiseerd.

ICT Dienstverlening

ICT Dienstverlening is sinds 2004 actief in het aanleggen en beheren van bedrijfsnetwerken op basis van Microsoft technologie. Ze streven langdurige samenwerkingen na met bedrijven tot ca. 25 werkplekken.

Referenties

Gert-Jan HaverkampGroup IT Architect - Smit Lamnalco

Quest Software Rapid Recovery heeft ons in het verleden al meermaals gered. Het product is voor ons dan ook een meer dan bewezen back-up en recovery oplossing die de zorgen over back-ups direct uit handen neemt.

De heldere communicatie van Alkum en het vooropstellen van de klant heeft ons goed geholpen.

Paul van EijkIT manager - De Goudse Waarden

De aanschaf van Quest AppAssure / Rapid Recovery is de beste keus die wij ooit gemaakt hebben. In 10 jaar hebben wij geen problemen ondervonden en werkte het systeem naar behoren. Het gemak waarmee wij data terug kunnen zetten is fantastisch!

Bart van EsIT manager - vidaXL

Die klantgerichtheid van Alkum en WatchGuard speelde voor ons een belangrijke rol in de uiteindelijke keuze voor de Firebox-clusters. Alkum zorgt voor de implementatie en helpt ons met trainingen. Het is de sparringpartner die we op IT-gebied nodig hebben, zeker omdat we zo snel groeien.

Willem Hendrik BerkhofEigenaar - ICT Dienstverlening

Alkum kenmerkt zich door het hoge service niveau. Mochten calamiteiten optreden dan staan ze direct klaar om te helpen. De gezamelijke missie van Alkum en ICT-Dienstverlening is om de eindklant de best mogelijke oplossing te geven. Het is daarom dat wij als ICT partner graag de samenwerking aangaan.